De beste prijzen al gezocht en verzameld! Dat scheelt €EUROS!


Let op: Plantcomplete heeft een actiecode die recht geeft op 10% korting op de gehele bestelling! Klik hier voor de actiecode
Pyrus communis 'saint remy' (perenboom) 14/16 cm  directplant

Pyrus communis 'saint remy' (perenboom) 14/16 cm

Pyrus communis ´Saint Remy´ is een zeer sterke groeier. Vroege bloei. Productie is vroeg, regelmatig en zeer goed, moet gedund worden. Een stoofpeer met grote brede vruchten, groene kleur. Goede iets rinse stoofpeer met vrij korrelig vruchtvlees, kookt rood. Zeer vatbaar voor schurft en tamelijk vatbaar voor bacterievuur. Is zelfbevruchtend en wordt bevrucht door Comtesse de Paris, Supertravoux, Beurre Hardy, Conference, Legipont. Ras afkomstig uit Frankrijk met een goede groei en draagkracht. Een rustieke boom die het zelfs goed doet op matige bodems. Oogsten: Een van de beste bewaarperen, kan bewaard worden van december tot in de voorzomer. Vruchten: zeer dikke, groene vruchten met wit en zeer hard vruchtvlees. Stoofpeer. Een vrij grote stoofpeer die rood kookt. De vruchten zijn iets rinzig van smaak en het vruchtvlees is een beetje korrelig. ´Saint Remy´ wordt begin oktober geplukt en is bewaarbaar tot januari. Standplaats en invloed van de onderstam: Peren verlangen luchtige, warme grond. Peren geënt op een kweeonderstam reageren op kalkhoudende grond met chlorose, iets waarvoor een zaailingonderstam ongevoelig is, deze laatste heeft ook genoeg aan drogere grond. Volle zon is natuurlijk onmisbaar. De eisen aan de temperatuur in de groeiperiode, met betrekking tot de smaak, zijn hoog. Geringe kwaliteit als gevolg van vochtig, koel weer, vooral in de laatste twee maanden voor de oogst, is vooral duidelijk bij veredeling op een zaailing, minder bij een kweeonderstam. Sommige rassen zijn gevoelig voor strenge winterkou. De opbrengst is daarom duidelijk minder dan bij de appel. Men kan de vorstschade en opbrengst gunstig beïnvloeden door de boom aan een spalier tegen huismuren te kweken. Vruchtzetting: De peer kan zichzelf niet bevruchten en is daardoor op andere bomen aangewezen. De vruchtzetting is geringer dan bij de appel door de vroege bloei, vorst of slecht weer en de geringe interesse van bijen. Warmte is goed voor een betere vruchtzetting. Men plant hem bij voorkeur in het voorjaar. Bij aanplant in de herfst moet men de wortels tegen de vorst beschermen door de boomschijf, de grond rond de boom onder de kroon, af te dekken. De peren worden meestal geplukt als ze nog hard zijn. Alleen wanneer men de peren van de zomerrassen meteen wil eten of verwerken mag de vrucht iets zachter zijn. Aanwijzingen dat het oogsttijd is zijn het lichter worden van de groene kleur en de gemakkelijke plukbaarheid, zonder beschadiging van de steel of het vruchtvlees. Het typische aroma heeft zich nog niet gevormd, maar de peren smaken dan niet meer grasachtig. De peren kunnen in een keer worden geoogst, behalve van de zomerrassen. Peren zijn maar beperkt houdbaar. Smaak De peer is de sappigste van alle pitvruchten. Door het geringe zuurgehalte smaken de vruchten overwegend zoetig. Het vitaminegehalte is lager, het mineraalgehalte hoger dan bij de appel. Een peer bevat 247 kJ per 100 gram vruchten.

Latijnse naam:
Maat:
Groenblijvend :
Hoogte tot :
Bloeikleur :
Bloeitijd :

Bezorgtijd: nov. t/m apr.

Bezorgkosten: 0.00

Prijs 141.90

Bekijken in de winkel »


Pyrus communis 'saint remy' (perenboom) 14/16 cm koop je o.a bij







Prijzen

Op zoek naar een bloemkado voor vriend, vriendin, familie of collega? Wij verzamelen de beste bloemen en boeketten tegen de beste prijzen. Onze bloemen zijn van uitstekende kwaliteit, en meestal de volgende dag in huis! Klik op de verschillende bloem categorieen op de site, en kijk waar jij de beste en mooiste bloemen kunt kopen. Ook staan er bloemaccessoirer, ballonnen en verschillende  bloem items op de site. Kortom, op zoek naar een bloem of boeket, of iets met bloemen? Je vindt het hier bij bloemenboeket winkel!