De beste prijzen al gezocht en verzameld! Dat scheelt €EUROS!


Let op: Plantcomplete heeft een actiecode die recht geeft op 10% korting op de gehele bestelling! Klik hier voor de actiecode
Eremurus' ruiter hybriden' mix (naald van cleopatra) per 3  directplant

Eremurus' ruiter hybriden' mix (naald van cleopatra) per 3

Een zeer spectaculaire plant uit de koude hoogvlakten van Centraal- en West Azie. Onderaan begint het met een dicht roset van pijlvormige, zilvergroen blad. Hieruit groeit een lange, houtachtige steel die wel 150 cm hoog kan worden (andere soorten Eremurus kunnen zelfs 250 cm hoog worden). Deze steel is voor ongeveer 75% bedekt met een aarvormige bloei die in kleur varieert van helder geel tot diep oranje. Planten van dit sensationele gewas kan van augustus tot en met december op een plaatsje in de zon of halfschaduw. Ze hoeven niet dieper dan enkele centimeters onder de grond en bloeien van juni tot eind augustus onafgebroken door. Deze plant staat natuurlijk heel erg mooi in een bloemperk of achter in de border, maar dankzij de stevige, houterige steel kunnen zij ook heel goed in potten of kuipen worden geplant. Omdat het blad een mooie compacte eenheid vormt kunnen deze planten zelfs solitair worden geplant. Dit kan bijvoorbeeld ook in combinatie met Allium purple sensation of de iets hogere Allium gladiator die al eerder begint te bloeien. Plant de Allium zo'n 10 tot 15 cm vanaf de kern van de Eremurus zodat de sieruien door het blad van de Naald van Cleopatra heen groeit. U kunt de Eremurus trouwens net als de meeste Alliums ook heel goed gebruiken als snij- of droogbloem. Voor droogbloemen wacht u tot ze bijna helemaal bloeien. De snijbloemen kunt u het beste al vroeg in de bloeiperiode afsnijden. Per bol kunnen er het eerste jaar al 2 of 3 stelen komen. Dit wordt natuurlijk ieder jaar meer, waardoor de decoratieve waarde van deze plant alleen maar toeneemt.

Latijnse naam:
Maat:
Groenblijvend :
Hoogte tot :
Bloeikleur :
Bloeitijd :

Bezorgtijd: aug. t/m nov.

Bezorgkosten: 0.00

Prijs 8.40

Bekijken in de winkel »


Eremurus' ruiter hybriden' mix (naald van cleopatra) per 3 koop je o.a bij







Prijzen

Op zoek naar een bloemkado voor vriend, vriendin, familie of collega? Wij verzamelen de beste bloemen en boeketten tegen de beste prijzen. Onze bloemen zijn van uitstekende kwaliteit, en meestal de volgende dag in huis! Klik op de verschillende bloem categorieen op de site, en kijk waar jij de beste en mooiste bloemen kunt kopen. Ook staan er bloemaccessoirer, ballonnen en verschillende  bloem items op de site. Kortom, op zoek naar een bloem of boeket, of iets met bloemen? Je vindt het hier bij bloemenboeket winkel!