De beste prijzen al gezocht en verzameld! Dat scheelt €EUROS!


Let op: Plantcomplete heeft een actiecode die recht geeft op 10% korting op de gehele bestelling! Klik hier voor de actiecode
Fagus sylvatica (beukenhaag) 125/150 cm  directplant

Fagus sylvatica (beukenhaag) 125/150 cm

De beukenhaag is een van de meest aangeplante en bekende haagplanten. Beukenhaag (Fagus sylvatica), het belangrijkste verschil met de Haagbeuk (Carpinus betulus): -De Fagus sylvatica wordt vaker dan de Carpinus betulus aangeplant als haagplant. -De Carpinus betulus is bladverliezend, bij de Fagus blijft het verdorde blad in de winter aan de plant hangen. -De Carpinus krijgt vroeger in het jaar nieuw blad. -De Carpinus groeit sneller en is goedkoper in aanschaf. -Carpinus groeit beter op zware (klei)grond dan de Fagus. Alle beuken van Directplant zijn zeer goed vertakt vanaf de grond. Wij adviseren de volgende aantallen per strekkende meter voor een mooie compacte beukenhaag: Vanaf 40/60cm t/m 100/125cm, 7 stuks per strekkende meter. vanaf 125/150 t/m 175/200cm, 5 stuks per strekkende meter. U krijgt dan meteen een mooie dichte haag. U kunt er ook 2 minder planten per strekkende meter, maar dan moet u een extra jaar geduld hebben voordat de beukenhaag mooi is dichtgegroeid. U kunt de haag meteen na het planten op de juiste hoogte snoeien. Wij adviseren de beukenhaag tweemaal per jaar te snoeien, zodoende houdt u een mooie dichte haag. De beste snoeimaanden zijn april en september. De aangeboden beukenhagen zijn allemaal goed vertakte planten. De maten 40/60cm - 50/80cm zijn allemaal 2-jarige haagplanten, die al eenmaal zijn verplant. Door het verplanten hebben deze haagplanten een mooi wortelgestel gekregen met veel haarworteltjes die de voeding en water uit de bodem opnemen. Beukenhagen in de maat 80/100cm en 100/125cmcm zijn al 3-jarige haagplanten, ook eenmaal verplant. Veel andere webshops leveren hiervoor 1-jarige planten die minder volgroeid zijn, uiteraard kan Directplant deze eventueel ook aanbieden. De beukenhaag met een hoogte van 125/150cm is een 4-jarige haagplant en zelfs al tweemaal verplant voor een mooi wortelgestel, zeer belangrijk voor de doorgroei!. 5 stuks per strekkende meter is voor deze maat beukenhaag voldoende voor een dichte haag. Beukenhaag in de maat 150/175cm - 175/200cm - 200/250cm zijn geveerde / op afstand gekweekte haagplanten, hiervoor adviseren wij 3-5 stuks per strekkende meter aan te planten, afhankelijk van hoe volgroeid u uw haag in het eerste jaar wenst te hebben. De beuk als haagplant is dezelfde boom die u ook in het bos tegenkomt. De Fagus sylvatica kan uiteindelijk 20 meter hoog worden, uiteraard kunt u de Beuk als haagplant snoeien op de gewenste hoogte.

Latijnse naam:
Maat:
Groenblijvend :
Hoogte tot :
Bloeikleur :
Bloeitijd :

Bezorgtijd: nov. t/m apr.

Bezorgkosten: 0.00

Prijs 2.10

Bekijken in de winkel »


Fagus sylvatica (beukenhaag) 125/150 cm koop je o.a bij







Prijzen

Op zoek naar een bloemkado voor vriend, vriendin, familie of collega? Wij verzamelen de beste bloemen en boeketten tegen de beste prijzen. Onze bloemen zijn van uitstekende kwaliteit, en meestal de volgende dag in huis! Klik op de verschillende bloem categorieen op de site, en kijk waar jij de beste en mooiste bloemen kunt kopen. Ook staan er bloemaccessoirer, ballonnen en verschillende  bloem items op de site. Kortom, op zoek naar een bloem of boeket, of iets met bloemen? Je vindt het hier bij bloemenboeket winkel!