De beste prijzen al gezocht en verzameld! Dat scheelt €EUROS!


Let op: Plantcomplete heeft een actiecode die recht geeft op 10% korting op de gehele bestelling! Klik hier voor de actiecode
Eucomis bicolor (eucomis) per 5  directplant

Eucomis bicolor (eucomis) per 5

De kuiflelie, ook wel tuinananas genoemd, komt uit Afrika. Het is een bolgewas, dat een licht vochtige grond wenst en een blakend zonnetje erbovenop. De bladertoef aan de top, een kuif boven de bloeiwijze, die ook wel wat lijkt op een ananasvrucht, verwijst naar de Nederlandse namen. De kuiflelie is ingedeeld bij de familie van de Liliaceae of Hyacinthaceae. De kuiflelie (Eucomis) groeit uit een gezwollen bol. Uit de bol groeit een wortelrozet met glanzend groene bladeren. Alleen al die bladeren maken de plant tot een collectors item. Eucomis moet weliswaar groeien in een vochtige, humusrijke grond, maar het is niet verstandig om de bol gedurende de winter in de grond te houden. Aan het einde van de herfst moet de bol worden verplant naar een ruime pot met hunusrijke, goed doorlatende grond. Wie planten en verplanten lastig vindt, laat de bol van begin af aan in een ruime pot. De pot wordt dan aan het begin van de zomer in de grond gegraven. Laat de plant in de winter op een koele, maar vorstvrije plaats overwinteren. Geef de plant eens per veertien dagen een beetje water. Aan het begin van het voorjaar nieuwe grond geven. Buiten houden, nadat er geen nachtvorst meer te verwachten is.

Latijnse naam:
Maat:
Groenblijvend :
Hoogte tot :
Bloeikleur :
Bloeitijd :

Bezorgtijd: jan. t/m mei

Bezorgkosten: 0.00

Prijs 6.65

Bekijken in de winkel »


Eucomis bicolor (eucomis) per 5 koop je o.a bij







Prijzen

Op zoek naar een bloemkado voor vriend, vriendin, familie of collega? Wij verzamelen de beste bloemen en boeketten tegen de beste prijzen. Onze bloemen zijn van uitstekende kwaliteit, en meestal de volgende dag in huis! Klik op de verschillende bloem categorieen op de site, en kijk waar jij de beste en mooiste bloemen kunt kopen. Ook staan er bloemaccessoirer, ballonnen en verschillende  bloem items op de site. Kortom, op zoek naar een bloem of boeket, of iets met bloemen? Je vindt het hier bij bloemenboeket winkel!