De beste prijzen al gezocht en verzameld! Dat scheelt €EUROS!


Let op: Plantcomplete heeft een actiecode die recht geeft op 10% korting op de gehele bestelling! Klik hier voor de actiecode
Convallaria majalis (lelietje der dalen) p9  directplant

Convallaria majalis (lelietje der dalen) p9

Convallaria majalis (Lelietje der dalen) heeft een niet veeleisende lange levensduur met ee hoogte van 15 tot 30 cm. De bloeimaanden zijn mei en juni. Het Lelietje-der-dalen heeft lange, dunne, kruipende en zich vertakkende wortelstokken met uitlopers.De steel van het ene blad omsluit die van het andere blad en heeft aan de voet groene of paarse schubben. Elke plant heeft meestal 2 bladeren. Deze zijn gesteeld, elliptisch tot langwerpig en spits.De bloemen vormen slanke, naar 1 kant gekeerde trossen. Meestal zijn de bloemen 0,8 tot 1 cm lang. Ze zijn wit of soms roze, klokvormig en hangen aan gekromde steeltjes. Ze verspreiden een duidelijke geur. De korte stijl heeft een 3-lobbige stempel. De 6 bloembladen zijn, met elkaar vergroeid. De slippen zijn naar buiten gebogen.Na de bloei krijgt de Convallaria majalis rode bessen met blauwachtige zaden.De plant staat graag op halfbeschaduwde plaatsen met een matige droge enigszins vochtige, matig voedselrijke, zwak zure grond.

Latijnse naam:
Maat:
Groenblijvend :
Hoogte tot :
Bloeikleur :
Bloeitijd :

Bezorgtijd: jaarrond

Bezorgkosten: 0.00

Prijs 1.70

Bekijken in de winkel »


Convallaria majalis (lelietje der dalen) p9 koop je o.a bij







Prijzen

Op zoek naar een bloemkado voor vriend, vriendin, familie of collega? Wij verzamelen de beste bloemen en boeketten tegen de beste prijzen. Onze bloemen zijn van uitstekende kwaliteit, en meestal de volgende dag in huis! Klik op de verschillende bloem categorieen op de site, en kijk waar jij de beste en mooiste bloemen kunt kopen. Ook staan er bloemaccessoirer, ballonnen en verschillende  bloem items op de site. Kortom, op zoek naar een bloem of boeket, of iets met bloemen? Je vindt het hier bij bloemenboeket winkel!