De beste prijzen al gezocht en verzameld! Dat scheelt €EUROS!


Let op: Plantcomplete heeft een actiecode die recht geeft op 10% korting op de gehele bestelling! Klik hier voor de actiecode
Carpinus betulus (haagbeuk) 200/250 cm  directplant

Carpinus betulus (haagbeuk) 200/250 cm

Carpinus betulus (Haagbeuk) wordt soms verward met de gewone beuk voor hagen. Het belangrijkste verschil met de Fagus sylvatica (gewone beuk): -Carpinus groeit beter op kleigronden dan de Fagus, de Fagus heeft soms moeite met aanslaan op zware gronden. Directplant adviseert de plantgleuf goed te verbeteren met Vivimus voor een goede doorgroei, vooral op kleigronden. -De Carpinus betulus is bladverliezend, bij de Fagus blijft het verdorde blad in de winter aan de plant hangen. -De Carpinus krijgt vroeger in het voorjaar nieuw blad. -De Carpinus groeit sneller en is goedkoper in aanschaf. Voor een strakke haag adviseert Directplant om de haagbeuk tweemaal in het jaar te snoeien. De beste snoeimaanden zijn april en september. Wanneer u de Haagbeuk in deze maanden snoeit houdt u een mooie dichte haag. Alle haagbeuken van Directplant zijn vanaf de grond zeer goed vertakt. Wij adviseren de volgende aantallen per strekkende meter voor een mooie compacte beukenhaag: Vanaf 40/60cm t/m 100/125cm, 7 stuks per strekkende meter. vanaf 125/150 t/m 175/200cm, 5 stuks per strekkende meter. U krijgt dan meteen een mooie dichte haag. U kunt er ook 2 minder planten per strekkende meter maar dan moet een extra jaar geduld hebben voordat de beukenhaag mooi is dichtgegroeid. U kunt de haagbeuk meteen na het planten op de juiste hoogte snoeien. De aangeboden Carpinus betulus (Haagbeuk) zijn allemaal goed vertakte planten. De maten 40/60cm - 60/90cm zijn 2-jarige haagplanten, die al eenmaal zijn verplant. Door het verplanten hebben deze haagplanten een mooi wortelgestel gekregen met veel haarworteltjes die de voeding en water uit de bodem opnemen. De haagbeuk in de maat 80/100cm en 100/125cm en 125/150cm zijn al 3-jarige vertakte haagplanten, ook eenmaal verplant. Veel andere webshops leveren hiervoor 1-jarige planten die minder volgroeid zijn. (Uiteraard kan Directplant deze eventueel ook aanbieden). Haagbeuken in de maat 150/175cm - 180/200cm - 200/250cm en 250/300cm zijn geveerde / op afstand gekweekte haagplanten, hiervoor adviseren wij 3-5 stuks per strekkende meter aan te planten, afhankelijk van hoe volgroeid u uw haag in het eerste jaar wenst te hebben. De Haagbeuk komt u ook tegen als grote bosboom van 20 meter hoog. Dit is dezelfde boom die u als haag gebruikt, maar door te snoeien blijft hij uiteraard op de gewenste hoogte.

Latijnse naam:
Maat:
Groenblijvend :
Hoogte tot :
Bloeikleur :
Bloeitijd :

Bezorgtijd: nov. t/m apr.

Bezorgkosten: 0.00

Prijs 10.50

Bekijken in de winkel »


Carpinus betulus (haagbeuk) 200/250 cm koop je o.a bij







Prijzen

Op zoek naar een bloemkado voor vriend, vriendin, familie of collega? Wij verzamelen de beste bloemen en boeketten tegen de beste prijzen. Onze bloemen zijn van uitstekende kwaliteit, en meestal de volgende dag in huis! Klik op de verschillende bloem categorieen op de site, en kijk waar jij de beste en mooiste bloemen kunt kopen. Ook staan er bloemaccessoirer, ballonnen en verschillende  bloem items op de site. Kortom, op zoek naar een bloem of boeket, of iets met bloemen? Je vindt het hier bij bloemenboeket winkel!